När är det okej?

När är det egentligen okej att släppa ut sina "vuxna" barn ur boet och låta dem utforska världen på egen hand? Enligt svensk lag så klassas vi som vuxna (myndiga) vid 18 års ålder, då ska vi alltså vara kloka nog att kunna fatta egna beslut, framförallt rätt beslut. Men hur många är egentligen mogna nog att stå på egna ben? Borde verkligen föräldrarna låta oss göra vad vi vill när vi är vuxna och vaccinerade (klara med skolan)? För att göra vad man vill brukar inte resultera i kloka beslut. Kan inte föräldrarna hindra oss från att göra sådant som de redan vet kommer bli ett misstag och förebygga huvudvärken som blir av misstaget?
Ta till exempel beslutet att flytta 30 mil hemifrån vid 19 års ålder. Vet man verkligen vad man vill med livet då? Om föräldern vet att sitt "vuxna" barn kommer att ångra sig så småningom, varför inte stoppa det innan något misstag görs? Skulle inte alla bli lyckligare då?
Kanske är det bara vissa av oss som skulle behöva kopplet på lite längre. I alla fall om man utgår ifrån teorin att de som är impulsiva och spontana av naturen är benägna att göra fler misstag. Eller är bara misstag ett sätt att göra oss ödmjuka och kloka? Så att vi så småningom kommer att bli välanpassade vuxna i världen vi lever i...

Men fortfarande, någon måtta får det vara....kom igen nu föräldrarna ta till med hårdhanskarna för en gångs skull!

xoxo N

Kommentarer
Postat av: angelica

man lär sig av sina misstag och man måste gå fel några gånger i livet för att till slut hitta rätt :)

man måste våga chansa för att vinna!

<3

2010-08-12 @ 19:37:46
URL: http://angelicank.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0